måndag 11 april 2011

Brutis Praetus Stroph

Ref. Inq/041156385191/PD*-BPS
Arbitrator Brutis Praetus Stroph
Xenos Orden/XII/Sekretess 3##a5/V

Lika rik och mäktig som Stroph-familjen är, lika vidsträckt är den också. Laurent Stroph har (eller hade) nio syskon var av ett par fortfarande är i livet. En av dessa, den yngre brodern Tauron, fick tillsammans med Praetia Meghera en son – Brutis Praetus. Som en av de yngsta sönerna i familjen hade Brutis inte några stora framtidsutsikter inom familjen och skickades därför i tidiga år iväg för att tjäna inom Adeptus Arbites där en framgångsrik karriär väntade. Under tiden dog dock hans mor Praetia och Tauron träffade senare en ny kvinna kallad Walperga. Hon var excentrisk, men inget som någon tog någon direkt notis om då alla är mer eller mindre excentriska inom nobiliteten.

Den stora händelsen inträffade efter Tauron dött; Walperga som aldrig fått några barn beslutade sig att ta arvsmassa från sin avlidne make och klona ett barn som hon själv kunde bära. Sinom tid födde Walperga en son – Praetus. Men något gick fel i processen och den son som föddes henne visade tidigt tecken på psykiska krafter. Med hjälp av familjens förmögenhet lyckades hon hålla honom ifrån Inkvisationens och övriga imperiets klor och uppfostrade honom själv tillsammans med inhyrda mörka figurer som bara kejsaren känner till. Nu, vid vuxen ålder är Praetus “stabil” och har förenats med sin  bror Brutis som  hjälper honom medan de är tillsammans på sin hemvärld Scintilla. 

Tillsammans har de gjort efterforskningar i Praetus mors liv och funnit vittnen om hennes brinnande hängivenhet till kejsaren och den stålande värld som han håller i sina händer. Efter att de träffat Laurents dotter Julia väcktes deras intresse för "Glädjekören" och deras budskap som kanske kan ge dem ytterligare en inblick i den person som Walperga var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar